Oavsett om du tycker om att ta långpromenader i naturen eller kortare promenader i stan så är det viktigt vad du har på fötterna. Med fotriktiga skor kan du gå längre samtidigt som du förebygger skador. I den här artikeln får du några tips på vad du ska tänka på när du köper promenadskor.

Som stadsbo kan det vara lätt att tänka att bra promenadskor i första hand är viktiga för människor som bor på landet och ofta tar väldigt långa promenader. Om du bor i stan tar du kanske visserligen inte lika långa promenader överlag, de sker dock överlag på hårdare underlag: asfalt. Hos Cinnamon kan du köpa fotriktiga skor Stockholm, bra promenadskor som anpassas efter dina fötter och underlagen du typiskt sett promenerar på.

Bra promenadskor viktiga också för stadspromenaden

Marathon,Running,Blured,Of,People,Are,Walking,In,Urban,Park.Enligt Lars Ottinger som är ortopedteknikern ska bra promenadskor framför allt ha bra stötdämpning, vara stabila och ha rätt läst. Här följer en lista över de saker du ska tänka på innan du investerar i ett par promenadskor:

  • Dina fötter sväller något under långa promenader. Det är därför bra om dina skor har lite extra utrymme framtill.
  • Se till att skorna har utbytbara innersulor för att ytterligare kunna anpassa dem till dina fötter.
  • Välj promenadskor baserat på underlag: styvare skor för dig som går i skogen, mjukare för dig som mestadels går på asfalt.

Förebygg skador med rätt promenadskor

Vilken typ av skor du har på fötterna kan göra stor skillnad för din hälsa överlag. Aftonbladet berättar i en artikel om Anita som tidigare hade stora besvär med att röra sig obehindrat. Många dagar kunde hon inte gå längre än 500 meter. Hon bytte till fotriktiga skor och har sedan dess kunnat röra sig betydligt längre sträckor – dessutom över ojämn terräng. Anitas exempel gör det enkelt att se hur skorna i förlängningen påverkar din hälsa i största allmänhet. Om du har ont i fötterna rör du ju på dig mindre vilket gör att hälsan påverkas negativt på det stora hela. Att skaffa fotriktiga skor är därför ett stort steg på vägen mot att leva ett hälsosammare liv.