Om du lider av pollenallergi och tycker om att vara ute i naturen för rekreation och sport, finns det många fördelar med att få medicin på recept. Att använda receptfria alternativ kan hjälpa för stunden, men medicin på recept är mer anpassad för din specifika allergi. Du har också möjlighet att få medicin i rätt dos för att ge ett långsiktigt bättre resultat och ett större välmående i vardagen.

Ung kvinna i en blomstrande park som nyser på grund av med pollen allergiNu kan du förnya recept online hos Doktor.se. Du får vård under hela året, oavsett om det är helg eller vardag. Förnya dina recept enkelt via en app med tjänsten receptförnyelse. Ditt ärende tas snabbt emot av en läkare som gör en medicinsk bedömning och slutför ärendet.

Medicin vid pollenallergi

Pollenallergi ger en rad besvär som baseras på hur känslig du är för pollen och vilka olika sorters pollen som finns i omgivningen. Det är vanligt att du får:

  • Vattnig snuva och nästäppa
  • Frekventa nysningar
  • Röda och kliande ögon
  • Klåda i näsan
  • Ökad trötthet

Det är också vanligt att pollenallergi påverkar luftrören. Du kan drabbas av andnöd och rethosta, vilket blir värst vid ansträngning. För att lindra besvären finns receptfria läkemedel för att behandla besvär i näsa och ögon. Du kan också gå till en läkare och få receptbelagda läkemedel. Om du får mycket svåra besvär av din pollenallergi kan din läkare skriva ut recept på kortisontabletter.

Fördelar med att förnya recept online

Att förnya dina recept på nätet är ett smidigt sätt att alltid se till så du har tillgång till dina receptbelagda mediciner mot pollenallergi. Om du tidigare har fått en bra medicin som fungerar kan du enkelt få den utskriven igen via appen. Du kan chatta med vårdpersonal direkt, och blir snabbt kontaktad för vidare hjälp kring dina behov.

Minska besvär vid pollenallergi

För att veta när det är dags att ta din allergimedicin kan du följa pollenprognoserna. En luftrenare till sovrummet gör det enklare att sova vid höga pollenhalter. Du kan också köpa ett pollennät till fönstret så att du kan vädra på natten och under pollensäsong. Byt ofta dina lakan och skölj håret så att allt pollen är borta innan du går och lägger dig.