Hälsan är A och O för att se till att leva ett friskt liv och promenader är en av beståndsdelarna som hjälper dig på vägen. Vardaglig gång ger dig en bättre hälsa och dessutom är det bra för att gå ner i vikt. 

Grundregeln för att minska i vikt är att inta mindre kalorier än vad du förbränner. Du behöver alltså ha ett kaloriunderskott för att fettet på kroppen ska minska. För att skapa denna balans behöver du en bra kost och motion. Du behöver inte träna hårt på gymmet och lyfta tunga vikter, utan det räcker faktiskt att promenera för att gå ner i  vikt. Promenader är inte bara bra för din vikt, utan det har även stora hälsofördelar. Ditt blodtryck kommer att balanseras och det minskar risken för diabetes. 

Hur mycket är tillräckligt? 

En person som är aktiv i vardagen behöver inte promenera lika mycket som en som är mindre aktiv, så hur mäts egentligen vad som är tillräckligt? 1177 rekommenderar att promenerar att röra sig med måttlig ansträngning 150 minuter i veckan, vilket blir ynka 20 minuter per dag. Ta en promenad med din partner eller familjemedlem och se det som kvalitetstid. 

Se över din kost

Om du inte märker lika mycket resultat som förväntat är det dags att se över din kost. De flesta skulle nog säga att det är enklare att minska på matintaget än att förbränna kalorier. Därför är det viktigt att veta vad du äter och vad det innehåller. Se över vad det är du stoppar i dig på en daglig basis och försök minska portionerna. Det kommer göra stor skillnad.