God fothygien är viktig för att undvika fotsvamp, infektioner och förhårdnader. Fötterna är människokroppens grund och därför bör du ta hand om dem på bästa sätt. En bristande fothälsa kan även leda till problem i axlar och rygg. Med effektiva produkter och bra skor kan du ta hand om dina fötter på bästa sätt.

Huden är kroppens största organ och det är viktigt att vårda den för att undvika infektioner och bakterier. Många är noggranna med att rengöra och smörja in ansiktet, ben och armar. Däremot är det många som glömmer bort att ge fötterna den omtanke som de behöver. Sprickor, förhårdnader och fotsvamp kan påverka hälsan negativt. Med bra produkter går det dock att enkelt sköta om fötterna.

Använd skonsamma fotprodukter

Fötterna är en kroppsdel som många skäms över. De göms dagligen i både skor och strumpor och får sällan den omtanke som de behöver. Det är dock inte alla som är medvetna om att fothygienen kan påverka hela kroppen. Hudproblem i fötterna, exempelvis sprickor, kan förändra biomekaniken i kroppen och leda till problem i axlar, rygg och höfter. Fotinfektioner kan leda till att du måste behandlas med antibiotika. Med andra ord är det viktigt att sköta fothygienen. Det bästa sättet att skapa friska fötter är att använda skonsamma och effektiva produkter som är avsedda för just fötterna. Den svenska produkterna Bio pH är effektiva och biologiskt nedbrytbara fotprodukter för rengöring och återfuktning. Produkterna motverkar virus, bakterier samt svamp utan att torka ut, irritera eller försvaga hudbarriären. I deras sortiment finns bland annat följande produkter:

  • Fotbad för effektiv behandling av fotsvamp, förhårdnader, hälsprickor och torra fötter.
  • Kräm för intensivt vårande och återfuktning.
  • Spray för att ta bort svampsporer, bakterier och dålig lukt på insidan av dina skor.

Samtliga produkter kan användas för sig eller tillsammans för optimalt resultat. I kliniska studier har produkterna har visat mycket goda resultat för att behandla fotsvamp, dålig lukt och flera andra fotproblem. Företaget bakom BIOpH+ heter Biocool. Det grundades 2012 i Gävle och har sedan dess specialiserat sig på miljövänliga, effektiva och skonsamma produkter som inte innehåller några farliga restprodukter eller klor.

Undvik trånga skor

Förutom bra produkter för rengöring och återfuktning är det även viktigt att du väljer rätt skor. Vi människor går långa sträckor, ofta på asfalt och andra hårda underlag, vilket frestar på fötterna. Det gäller framför allt om du ofta går i högklackade skor, ballerina skor, Converse eller andra skor som inte ger tillräckligt med stöd. Därför bör du välja bekväma skor som passar just dina fötter. Det gäller framför allt om du tränar mycket, exempelvis löpning, eftersom fel skor kan leda till skador. Fel skor kan ge problem ända från tårna upp till höfter och även axlar. Hallux valgus, hälsporre och benhinneinflammationer är bara några av många vanliga fotproblem.

Kom ihåg att det finns lösningar till nästan alla fotproblem. Att sparka av sig skorna och vara barfota är skönt, så låt inte dina fötter hindra dig. Med regelbunden skötsel kommer du och dina fötter att må mycket bättre.