Om du har drabbats av en knäskada eller har instabila knän är knäskydd ett bra alternativ för att skydda dem. Det finns olika modeller som fyller olika funktioner. Hitta ett knäskydd som bäst skyddar dina knän.

Om du har känningar i dina knän är det viktigt att du tar hand om dem ordentligt. För att förebygga skador när du promenerar, springer eller tränar på annat sätt finns det bra knästöd från Rehabgrossisten du kan köpa. Det finns knäskydd i många olika utföranden och modeller. Det är viktigt att du hittar rätt stöd för dina knän. Rätt knäskydd kan bidra till minskad smärta, stödja instabila knäleder och avlasta knäleden. Om du har problem med knäna ska du vara försiktig med stötar och hopp.

Ta hjälp för att hitta rätt knäskydd

Det kan vara förvirrande att hitta rätt knäskydd. Om du är osäker kan du ta kontakt med en specialist på knäskydd för att få tips och råd. Även om du beställer knäskydd på nätet kan du få bra hjälp med vilket du ska välja. Knäskydd finns i olika material som till exempel neopren. De olika modeller som finns fyller olika funktioner och kan användas till olika skador.

Det finns olika knäskydd

För att göra det enkelt går det att dela in knäskydd i tre olika kategorier som är mjuka knäbandage, semirigida knäskydd och rigida knäskydd. Vanligast är det att använda knäskydd efter att en skada har uppkommit och sedan för att förebygga att samma skada blir värre. Men det går absolut att använda knäskydd för att förebygga diverse skador om knäet är instabilt. Det är dock viktigt att tänka på att träna rehabiliterande övningar för att stärka upp knäet. Om du bara använder knäskydd utan att även stärka knäet kan du riskera att det blir ännu mer instabilt. Knäskador som är vanligt att använda knäskydd för är ledbandsskador, korsbandsskador, artos och för att skydda knäskålen.