Att ständigt kämpa med övervikt, fysiska utmaningar och risk för följdsjukdomar är ingen rolig sits. Ofta finns det en stor vilja att röra på sig mer och förändra situationen men övervikten skapar negativa känslor och mer stillasittande.

Det finns dock lösningar på problemet som kan vända den negativa trenden. Om du inte kan gå ned i vikt på egen hand kan du boka en Gastric Bypass i Stockholm där kirurger utför en operation med titthålsteknik.

Få ökat välbefinnande och mer ork

Övervikt ökar risken för diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar och ledbesvär. Med en gastric bypass får du ett effektivt hjälpmedel men det finns krav du behöver känna till för att du ska få genomföra fetmaoperationen. Du ska exempelvis ha ett BMI över 40, vara myndig, ha försökt gå ned i vikt utan att lyckas, förstå vad operationen innebär samt vara villig att ändra matvanor och livsstil. Metoden är så populär eftersom den är effektiv och snabbt ökar välbefinnande, ork och rörelseförmåga. Ingreppet vid en gastric bypass är dessutom så litet att återhämtningen går snabbt. Det som sker är en omkoppling via en mindre magsäcksficka ut i själva tunntarmen. Detta lilla ingrepp förändrar hela livet för patienten ifråga.

– Jag känner mig normal, säger Mona till Expressen när hon lyckats förändra sitt liv med hjälp av en gastric bypass.

Kom igång med träningen efter operationen

Samma dag som du kommer hem från operationen uppmuntras du att sätta igång med regelbundna promenader dagligen. Efter en månad kan du utföra all sorts träning. Med en gastric bypass förlänger du livet med 6 år och det finns fler fördelar. I takt med att du går ner i vikt minskar risken för följdsjukdomar och har du diabetes förbättras dina värden.