Att kost och motion är två grundpelare i vår hälsa visste du nog redan om. Träning och rörelse är livsviktigt för att vi ska må bra och i princip all rörelse påverkar dig positivt. Mat kan få dig att må bättre både psykiskt och fysiskt. När du äter sund och nyttig mat kommer din kropp att må bra och de gånger du lyxar till det och äter middagar med vänner kommer du även få en positiv effekt på psyket. 

Att äta bra kommer att ge dig mer energi i vardagen vilket leder till att du kommer orka träna mer, som i sin tur leder till ännu mer energi och en god hälsa. Vill du göra det enkelt för dig är ett hett tips att beställa färdiga matkassar som redan innehåller all nyttig mat du behöver för veckan. Jämför matkasse från olika aktörer för att vara säker på att du hittar en med bra pris och innehåll som passar dig och dina behov.

Tips på hur du mår bättre

Runner,Feet,Running,On,Road,Closeup,On,Shoe.,Man,FitnessSom tidigare nämnt är rörelse av yttersta vikt för att du ska kunna må bättre.

” Du som är vuxen rekommenderas att göra någon form av aktivitet som är måttligt ansträngande minst två och en halv timme varje vecka.” Detta enligt 1177.

Utöver rörelse är rutiner något som är bra för dig. Försök att äta, sova och träna på regelbundna tider så kommer det automatiskt att bli enklare att hitta en balans mellan arbete och fritid. Det är även viktigt att du lyssnar på din kropp så om den säger ifrån är det viktigt att du återhämtar dig. Pushar du för hårt kommer det istället uppstå permanenta skador. Till sist kan det vara bra att sätta upp personliga mål för att få motivation och känna glädje i det du gör!