Att ta hand om hälsan är såklart viktigt hela livet. Men när du börjar att bli lite äldre är det inte ovanligt att känna hälsan börjar svikta. Just då är det viktigt att du fortsätter att ta hand om din kropp och fokuserar på hälsan.

En del av ett hälsosamt liv kan vara att äta kosttillskott. Exempelvis kan du beställa kosttillskott från https://www.vitaepro.com/ som kan minska ömhet och trötthet i muskler och leder. Något som i sin tur leder till att du kan fortsätta vara aktiv – vilket är det allra viktigaste för hälsan.

Raska promenader är bra för konditionen

En viktig del av hälsan när du blir äldre är att hålla i gång konditionen. Hjärtat är din allra viktigaste muskel.

”En rask promenad på 30 minuter dagligen är ofta tillräckligt för att hålla en god nivå på konditionen. ” – Vårdguiden.

Promenader kan också vara ett utmärkt sätt att umgås, och om det är något som verkligen är viktigt för hälsan så är det sociala relationer. Mycket visar på att äldre som lever ett isolerat liv har också sämre hälsa.

Minska stillasittandet

Ett av WHOs råd för fysisk aktivitet och stillasittande är att just minska stillasittande. Och att gå promenader är en alldeles utmärkt lösning på det här. Det behöver inte alltid handla om att promenaden ska vara rask och att du ska få upp flåset, utan helt enkelt vara ett alternativ till stillasittande.

Problemet när du blir äldre är att du kan få ont av att röra på dig. Men faktum är att rörelse och aktivitet är ofta det bästa botemedlet för det. Kombinera gärna med goda kostvanor som kan kompletteras med kosttillskott.