Motion och rörelse är en av de viktigaste komponenterna för att du ska kunna leva ett frisk liv både fysiskt och mentalt. Studie efter studie visar dess många fördelar och extra uppmärksamhet har ägnats åt de faktum att till och med enkla promenader och korta övningar ger stora resultat. En aktiv livsstil ger bättre blodcirkulation, mental motivation och styrka, för att bara nämna några av de många plussen som motion och träning ger.

Att promenera är något som människor kan göra i alla åldrar och är ett fantastiskt sätt att hålla igång på. En enkel morgon- eller middagspromenad på egen hand eller i sällskap, en långpromenad i skogen eller varför inte en motionspromenad på stranden eller genom staden? En promenad på en halvtimme förbränner mellan 130 och 210 kalorier beroende på intensitet och bidrar till ett bättre midjemått. Här kommer några tips på hur du kan göra dina promenader så trevliga och effektiva som möjligt.

Håll dig hydrerad

Om du vill satsa lite extra på ditt promenerande är det viktigt att du hela tiden har tillgång till vatten och energi. Alla aktiviteter innebär att du svettas värdefulla ämnen och därför är det bra att vid sidan av vattnet även komplettera med en energidryck. För att kunna hålla formen genom hela din rutt köp Nocco online som innehåller ett stort antal nyttiga ämnen och vitaminer, samtidigt som drycken inte innehåller socker och kolhydrater. Välj den smak du föredrar, exempelvis päron, hallon eller blodapelsin, och ge din kropp en extra boost med grenade aminosyror, koffein och vitaminerna D, B6 och B12. Det väl sammansatta innehållet gör Nocco till en av de stora favoriterna bland aktiva människor inom alla träningsformer.

Blanda upp promenaden

Ett annat, bra sätt för att maximera dina promenader är att tillföra vissa träningselement under turens gång. Du kan till exempel variera takten och tillföra små, snabbare intervaller eller göra push-ups mot varje lyktstolpe du råkar på. Om det finns bänkar med jämna mellanrum utmed sträckan kan du sätta dig tio gånger på varje platt eller ta med ett par lätta hantlar som du lyfter varje gång du ser en röd bild. Med de här enkla metoderna kommer du i form på ett kul och varierat sätt, och promenaden är dessutom ett utomordentligt tillfälle att lyssna på din favoritpodd eller -musik. Visste du att vardagsmotion till och med kan vara bättre än träning? Läs om fler tips här och här!