Vardagens måsten som exempelvis handling går att kombinera med träning för att öka effektiviteten i vardagen. Få två flugor i en smäll och ta en promenad när du ska göra din veckohandling. 

Vardaglig motion i form av promenader har många positiva effekter på hälsan, trots detta kan det vara svårt att komma iväg. Genom att kombinera promenaden med en av dagens måsten, exempelvis inhandling av matvaror, kommer du känna dig produktiv och kroppens belöningssystem kommer att jubla. 

Planera inköpen för kroppens skull

Som nybörjare på promenader är det inte smart att börja dessa pass med en veckohandling. Musklerna i din kropp är inte vana att bära tungt en längre sträcka, därför är det bra att börja med mindre inköp. Med tiden kommer du känna att du orkar bära längre och mer vikt, då kan du öka på mängden varor. Du kan även träna upp musklerna genom att göra övningar som aktiverar samma muskler. 

Farmers walk för stark bål

Med vikter går det att genomföra en övning som kallas farmers walk på engelska. Denna övning syftar på att bönder förr i tiden fraktade saker fram och tillbaka genom att bära dem själva. Resultatet av en dags hårt arbete var stark bål, överkropp och sätesmuskler. En bra helkroppsövning helt enkelt som är värd att testa på för att orka bära hem mer varor från din matvarubutik.